Akvaryumda Balık Beslemenin Püf Noktaları
Akvaryumda balık yetiştirmek, pek çok kişinin hobisi haline gelmiştir. Bu hobi neticesiyle kişiler pek çok maliyeti göze alırlar. Akvaryum edinmek ve aparatlarını toparlamak hem sabır hem de belli bir bütçe ister fakat bir defa akvaryum koşulları rayına oturduğunda geriye hoş bir görüntü ve sağlıklı balıklar kalacaktır. Akvaryumlarda bakımı yapılabilecek pek çok balık türü vardır fakat her balık her akvaryumda beslenemez. Tuzlu su balıkları için özel bir deniz akvaryumu oluşturmak gerekecektir. Mercanlar, süngerler, diğer omurgasız deniz canlıları için ayrı bir akvaryum koşulu oluşturmak gerekir. Kişiler en başta belli bir sabır göstermek durumundadırlar. Hızlı bir şekilde edindiği balıkları akvaryumda görmek isteyen kişiler verimli bir sonuç alamayacaktır. Akvaryumda balık besleyen kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlar şöyledir;
Akvaryum filtre ekipmanları kaliteli ve tam olarak edinilmelidir.
Akvaryumun içerisinde yer alması gereken bakteriler, kumlar, bitkiler ve süngerler, akvaryumda canlılar yaşamaya başlamadan önce oluşturulmalıdır.
Balıkların tuz ihtiyaçlarını dengelemek amacıyla, beslenen balık türü ihtiyaçları ve balıkların doğal yaşam alanları araştırılmalıdır, bu araştırmaya göre akvaryum tuzu dengelenmelidir.
Her balık bir arada yaşayamaz bu nedenle birden fazla balıkla ilgilenmek isteyenler, balıkların türlerini iyi araştırmak durumundadır.
Balıkların beslenme döngülerine dikkat edilmelidir. Çok fazla beslenen balıklar zehirlenir.
Hangi Balıklar Akvaryum Yaşantısına Daha Kolay Uyum Sağlar?
Pek çok balık, akvaryumda yaşam koşullarına birden uyum sağlayamaz. Akvaryum hobisine yeni başlamış olanlar ve bu konuda çok fazla ayrım yapmayanlar için Damsel,bazı tangler,goby ve wrasse balığı gibi balık türleri uygun olacaktır. Bu balıklar, akvaryum koşullarına daha dayanıklı olduklarından daha kolay uyum sağlayacaklardır.
Balık Besleme Şekli Nasıl Olmalıdır?
Balıkların beslenmeleri kolay gibi görünse de aslında bir miktar incelik isteyen bir uğraştır. Balık beslenirken dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar bulunur bu hususlar şu şekilde olacaktır;
Balık yemleri akvaryumda tek bir alana bırakılmamalıdır. Yemlerin akvaryumda homojen bir şekilde dağıldığına özen gösterilmelidir.
Çoğu balık için gün içerisinde iki defa yem vermek yeterli olacaktır ancak bazı balık türleri için bu durum değişkenlik gösterebilir.
Palet yem adında olan yemlerin balıklara verilmeden önce belli bir süre boyunca ıslatılması gerekir.
Akvaryumdaki yemler balıklar tarafından yenmiyorsa, belli bir süre sonra, parçalanmadan akvaryumdan alınmalıdır. Aksi takdirde akvaryumun amonyak seviyesi çok hızlı artacaktır.
Firmamız Ekstrem Akvaryum uzun zamandır akvaryum ve balık konusunda hizmet vermektedir. aynı zamanda akvaryum kurulumu işlemleri de gerçekleştirir. Eğer sizler de balıklar ve akvaryumlar dünyasına dahil olmak istiyorsanız, vakit kaybetmeden firmamızı ziyaret edin.